Jolanta Wiercioch - fizjoterapeuta

Ukończyła Medyczne Studium Zawodowe, uzyskując tytuł technika fizjoterapii, a także Health Academy w zakresie pierwszego stopnia Osteopatii Kranialnej. Stosowana przez nią terapia kranialna (czaszkowo-krzyżowa) zmniejsza napięcie spastyczne u dzieci z porażeniem mózgowym, poprawia krążenie i pracę układu limfatycznego. Ukończyła szkolenie z zakresu „Stymulacji systemu taktylnego i jej wpływu na rozwój psychoruchowy dziecka”. Stymulacja ta jest rodzajem masażu regulującego nie tylko pracę układu czucia powierzchownego, pomaga także dzieciom wyciszyć się, kontrolować poziom pobudzenia i regulować własne zachowanie. Ponadto ukończyła Kinezjologię Edukacyjną wg P. Dennisona, kurs „Wprowadzenie do funkcjonalnej oceny dziecka zagrożonego i propozycje terapeutyczne” oraz „Koncepcje neurofizjologiczne w usprawnianiu dzieci z deficytem neurologicznym”. W Fundacji pracuje w sali rehabilitacyjnej, wykonuje terapię czaszkowo-krzyżową oraz masaże. Jej zawodowym wyzwaniem jest niesienie pomocy chorym dzieciom i wspieranie ich rodziców swoją wiedzą i doświadczeniem.