Jolanta Majchrzak - hipoterapeuta

W Fundacji pracuje od kwietnia 2016 roku, jednak z częścią pracowników i koni zna się od roku 2008, kiedy to trafiła tutaj zdeterminowana, by spełnić swoje wieloletnie marzenie - poznać konie, przestać się ich bać, a może nawet nauczyć się jeździć konno.

Pierwszy koń - Kuba, pierwsza instruktorka jazdy i przewodniczka po końskim świecie - Elżbieta Kossak-Główczewska. To właśnie jej swobodna i niezobowiązująca sugestia pośrednio sprawiła, że już rok później, po ukończeniu kursu instruktora rekreacji ruchowej ze specjalnością hipoterapia, Pani Jola otrzymała legitymację otwierającą jej możliwość pracy z końmi i z dziećmi.

Przez blisko osiem lat z dłuższymi i krótszymi przerwami współpracowała z Fundacją jako wolontariuszka. W ostatnich latach doświadczenie zdobywała także w innym ośrodku hipoterapii.

Opierając się na obserwacjach różnych metod pracy, wykorzystując swoje dotychczasowe doświadczenie, uczestnicząc w szkoleniach zawodowych, stara się wypracować własne formy pracy z podopiecznymi.